19 september 2020
15:00

Karlslunds IF FK

Referat: Nyköpings BIS - Karlslunds IF FK

Dagens match i Ettan Norra mellan Nyköpings BIS och Karlslunds IF FK slutar 1-1 efter att lagen har ägt en halvlek var, och även vunnit sin ägda halvlek med ett mål var. Karlslunds mål görs på straff i den andra halvleken, säkert inprickat av Jonathan Lundberg.

Karlslund ställer upp med följande lag:
Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Helmer Andersson - Konrad Gustafsson - Christopher Alp
Elias Jangdin - Jonathan Lundberg - Sebastian Loyola Nydén
Rickson Mansiamina - Tidjani Diawara - Sermed Habib

Avbytare:
Oscar Franck, Hugo Dicksen, Edvin Tellgren, Ibrahim Habib, Pontus Hatula, Christer Lipovac, Nadir Ayéva

Karlslund får värsta tänkbara start då Nyköping gör 1-0 redan i den 7:e minuten genom ett snyggt anfall på sin högerkant. Det är även Nyköping som vidbehåller initiativet under den första halvleken och Karlslund kommer inte alls upp i nivå. Ett streck stryks över den första halvleken i Karlslunds anteckningsbok och under halvtidspaus slipas taktiken och Karlslund kommer ut som ett nivåmässigt bättre lag och tar taktpinnen från Nyköping. Med en högre press och aggressivare spel vaskas en hel del chanser fram, och Karlslund vinner också avslut på mål med 8-6 när det ska summeras.

I den 70:e minuten kommer Sermed Habib in i straffområdet med boll och får en tryckare i ryggen och domaren blåser straff. Jonathan Lundberg stegar upp och sätter bollen säkert upp i målvaktens vänstra kryss, som om han inte har gjort något annat, 1-1.

I slutet av matchen ser vi två lag som är sugna på alla tre poäng och det blir lite "hawaii"-fotboll. Slutresultatet blir dock 1-1 och Karlslund tar med sig ytterligare en viktig poäng i striden om säker mark.

In under matchen kommer Christer Lipovac, Nadir Ayéva och Pontus Hatula.

SportExpressen Play: Highlights från matchen

Nästa match för Karlslund spelas redan på onsdag borta mot IK Frej Täby med matchstart kl 20.00 på Vikingavallen.